Shift Office Support

5 redenen waarom ook kleine ondernemers een (virtual) assistant nodig hebben

Ben jij ondernemer en groeit je business? Doe je liever alles zelf omdat dat wel zo handig is? Of ben je juist bang om zaken uit handen te geven?

In dit artikel deel ik 5 redenen waarom jij als ondernemer - en ja ook jij als startende ondernemer - een assistant nodig hebt.

1) Een assistant creëert overzicht, zorgt ervoor dat je to do’s in kaart zijn gebracht en helpt rust te creëren in de chaos. Dit zorgt er bij jou als ondernemer voor dat je overzicht hebt en dus snel ziet wat er vandaag aan actie nodig is.

2) Door taken uit te besteden waar jij geen zin in hebt of weinig affiniteit mee hebt, krijg jij weer focus omdat er minder zaken zijn die jouw aandacht vragen. Hierdoor houd je tijd over om je business te vergroten!

3) Je wilt weer plezier hebben in jouw vakgebied, je bent toch niet voor niets ondernemer geworden? Ga weer terug naar waar het allemaal begon: bij jouw passie! Besteed uit wat je niet leuk vindt en ga doen waar je WEL energie van krijgt. Want met een positieve mindset komen de mooiste ideeën tot leven.

4) Je wilt je bedrijf meer online zichtbaar maken maar je weet niet precies hoe. Daar kan de assistant je goed bij helpen. Zij weet precies welke tools er zijn en kan indien gewenst ook een contentstrategie voor je opstellen.

5) Je bruist van de ideeën maar krijgt ze door tijdgebrek niet geïmplementeerd? Daar lopen veel ondernemers tegenaan. Door allerlei taken uit te besteden aan een assistant houd jij tijd over om WEL je ideeën uit te werken en de assistant zorgt voor de frisse blik op jouw ideeën.

Deel dit artikel met anderen die dit ook interessant vinden
Lees meer over dit onderwerp
Lees meer over de Virtual Assistant

Over mij

Ik ben Caroline van Aart, eigenaar van én assistant bij Shift Office Support. Na ruim 17 jaar in vaste dienst te hebben gewerkt in het bedrijfsleven en bij de overheid, ben ik in 2019 gestart als eigenaar van Shift Office Support.

Ik ben een doortastende assistant die altijd in de hoogste versnelling aan de slag gaat. Ik houd ervan om zaken te signaleren en deze proactief op te pakken. Niet lullen maar poetsen zoals ze in Rotterdam zeggen en laat dat nou ook net mijn lievelingsstad zijn en het plaatje is compleet.

Herken je één of meer van deze uitdagingen?

 • Je wilt meer focussen op waar je goed in bent;
 • Je hebt structureel een gebrek aan tijd;
 • Je zoekt een ondersteuner die flexibel voor je klaar staat wanneer het nodig is;
 • Je weet nog niet precies hoeveel ondersteuning je precies nodig hebt;
 • Je wilt graag kosten besparen.
 • Ik ben Caro van Shift en help je er graag bij!

  Ontvang gratis Tips & Trics van Shift

  Neem contact op

  Shift Office Support Owner